Curs de GPS i cartografia digital

El passat 22, 24 i 27 de novembre es va realitzar un curs de GPS i de cartografia digital a la biblioteca de Taradell (de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona).

cartell GPS

En aquest curs teniem els següents dubtes a resoldre:

Iniciació al GPS i a la cartografia digital.

“Tot allò que volies saber del GPS i no t’havies atrevit mai a preguntar.”

Te’ns un GPS i vols saber com funciona?

Hi vols grabar una ruta en bici?

L’últim aniversari te’n van regalar un i no saps com fer-lo servir?

I aquell lloc on sempre hi trobes bolets el saps posar sobre el mapa digital?

Què és un waypoint?

Una balisa?                                                                          I un track?

Ho mirem amb un mapa digital?

Hi dibuixem la ruta i després la passem a GPS?

El dia 22 es va explicar els fonaments teòrics o les bases d’un GPS: Com funciona, qui el va inventar, el sistema Galileu, els sistemes de coordenades,Mercator, UTM, tracks, punts de pas,…

Explicant la part teòrica

El dia 24 al vespre ens vam concentrar en cartografia diugital i en programari per poder treballar amb el GPS. Vam conèixer el funcionament del wikiloc i del CompeGPS. Vam fer rutes sobre mapes de l’Alpina, sobre mapes del ICC i de GoogleMaps.

 L’assitència va ser d’unes 20 persones.

El dissabte al matí va ser el moment de posar en pràctica tot allò que havíem après. Ens vam trobar el poliesportiu de Taradell i vam anar camí enllà cap al camp de golf.

Primer marcar el punt d’inici per si ens perdíem poder tornar enderrera. Després mentres caminavem anar marcant punts de pas. En un punt determinat  demanavem coordenades del punt. Feiem canviar sistemes de coordenades i datums. Cadescú donava unes coordenades diferents fins que al final i tots a l’unisò vam coincidir.  Després de retornar mitjançant un tornar enrera fins a mig camí.

Era el moment de començar la georecerca o gimcama. Donava un punt i tothom l’havia de trobar amb el seu GPS. Un cop trobat hi havia un petit contenidor amb les dades del següent punt. I fins al final on hi premi per qui arribava. A mitja gincana veies gent passant pels camps, pujant per pendents pronunciades, buscant per aquí, per allà.

Al final ens vam retorbar al poliesportiu on de premi per tothom una coca ens esperava. Tothom va sortir molt content i havent passat una bona estona. Esperem fer un altre georecerca abans de l’estiu. Ja us informarem.

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 28 Novembre 2010, in Curs de GPS i cartografia digital and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: