Puigsacalm per la canal fosca i descens pels ganxos vells

Excursió al Puigsacalm pujant per la canal Fosca i baixant per la canal dels ganxos vells.

Canals equipades amb esglaons metà·lics, passareles, ganxos, corda fixa,…

Podeu descarregar el track de l’excursió al següent enllaç.

Ressenya de l’excursió: (Font senderisme i teca)

A Joanetes arribem seguint la carretera del Coll de Bracons des de Sant Esteve d’en Bas. El poble es troba a la dreta de la carretera i hi podem entrar per dos punts. El nostre punt de sortida es troba a tocar del segon punt d’entrada al poble (a la carretera hi veurem un rètol que indica el Coll de Bracons a 6 km i Joanetes a 0.2 km). Si entrem per aquest punt només caldrà que anem a buscar la primera pista que puja en direcció al Puigsacalm. Si entrem pel primer trencant a Joanetes haurem de creuar tot el poble i anar a buscar la darrera pista abans de tornar a sortir a la carretera. Cal anar amb compte en no confondre’s de pista ja que paral·lela a aquesta hi ha una altra molt propera amb un rètol que indica Sta. Magdalena per les “Ulletes” amb altres rètols grocs d’Itinerannia. El nostre camí no és aquest ja que el nostre punt de sortida està indicat amb “Sta. Magdalena pel Barret”.

La pista, que inicialment està parcialment cimentada, no te pèrdua ja que està indicada amb senyals grocs. En un no res trobem que cal sortir d’ella i seguir un corriol a la dreta retolat com Sta. Magdalena i les Olletes. El camí comença a pujar i ens endinsem per una zona de roures anant a caçar la carena. Alguns pals ens aniran guiant pel bon camí a mida que pugem. Entre els arbres i a la nostra dreta veiem a uns 200 metres Sant-romà.El camí frega una construcció nova abandonada, anomenada les Feixes segons el mapa de l’ICC, on el camí tomba en direcció oest. Passem per un petit prat i continuem amunt seguint els pals que anem trobant clavats a terra.

Arribem a una bifurcació on, a la dreta del corriol, trobem un rètol que indica a Santa Magdalena per la carena a l’esquerra i a Santa Magdalena per Maspoc a la dreta. El nostre camí segueix les indicacions de la carena (a l’esquerra) però cal tenir en compte que a la tornada apareixerem en aquest mateix punt per la dreta (venint de Mas Poc). La pujada, entre roures al principi i entre alzines una mica més amunt, es fa forta en aquest punt. Tot trobant algun senyal groc seguim pujant sortint a una zona lliure d’arbres des de la que podem veure l’antena que hi ha al costat del Puig Corneli, punt a prop del que finalitza la Canal Fosca.

La ressenya completa de l’excursió.

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 6 Juliol 2013, in Alta muntanya and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: