Curs de GPS, mapes digitals i programes

Dissabte 5 d’octubre 2013

Curs dirigit a tots els aficionats a les activitats a la natura. Amb l’objectiu de dotar-los dels coneixements necessaris per usar el GPS com a eina de navegació, lectura de posicions, saber cap a on dirigir-se amb seguretat.

Curs de GPS que ens donarà mes seguretat a la nostra activitat de muntanya, ens permetrà usar una altra eina per les nostres activitats, en el medi, de forma mes precisa i segura. Intercalant xerrades teòriques i exercicis pràctics per aconseguir aprendre de forma lúdica i entretinguda.

Un curs on coneixerem les seves múltiples possibilitats, sabrem com funciona i com utilitzar-lo. Treballarem amb mapes digitals on hi podrem dibuixar la nostra ruta i després passar-la al GPS.

I a la sortida ho posarem tot en pràctica: aquells punts o balises per on passarem, aquella ruta sobre el mapa i gravada al GPS, marcar un track, orientació amb GPS…

I per acabar una gimcana per la muntanya.

Matí: GPS i mapes

  • Breu història del GPS
  • Principis del GPS
  • Funcions bàsiques del GPS
  • Avantatges vs. inconvenients.
  • Mapes digitals
  • Pràctiques d’ús de GPS: gravar tracks, marcar waypoints, crear track log, tornar amb un track back, navegació per rumbs, navegació a coordenades, orientació amb GPS.

Pràctiques:

Sortida per practicar l’ús del GPS: marcar waypoints, tracks, llegir posicions, navegar per rumbs.
Geocaching o gimcana per la muntanya on treballarem tot els conceptes apresos.

Tarda: Programes de cartografia digital

  • Visir programa on-line de mapes del ICC
  • Orthophoto: programa on-line de ortho fotos del ICC
  • Wikiloc: Un programa gratuït, fàcil i apte per a tothom. Es pot fer servir també en els dispositius de telefonia mòbil. Crearem excursions, podrem visualitzar d’altres, descarregar una excursió qualsevol. Programa que ens donarà recursos d’activitats i veurem que és molt fàcil de fer servir.
  • CompeGPS land: Un programa específic i molt més potent pels qui volen més a l’hora de treballar sobre els mapes. Baixar tracks, mapes, pujar mapes, calibrar mapes, fer rutes de waypoints,. Treballar amb 3D, amb qualsevol tipus de mapa…

Xerrades teòriques amb exercicis. Recomanable portar portàtil amb el programa instal·lat. Hi ha una versió de demostració gratuïta al web de CompeGPS. Explicarem totes les funcions, utilitats i possibilitats. I posteriorment analitzarem les vostres rutes o excursions, les corregirem, resoldrem errors, dubtes i qüestions.

Lloc:
Centre cultural can Costa i Font (sala Lluïsos)
Taradell (Osona)
Possibilitat de recollir participants a l’estació de tren (RENFE) de Vic.

Preus i places del curs:

Places

Preu / persona €

GPS, mapes digitals i programes.

20

50

Dates i horari de cada curs:

Curs de GPS, Dissabte 5 d’octubre de 9 a 14h i de 15 a 19h

Material que ha de dur l’alumne

–          GPS (opcional)
–          Ordinador portàtil  (pels cursos de programaris)
–          CompeGPS land instal·lat (hi ha una versió de prova a www.compegps.com
–          Calçat i roba adient per fer les pràctiques al aire lliure.

Informació i inscripcions:

info@ruralturistic.cat      /    679 98 21 63

 

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 27 Agost 2013, in Curs de GPS i cartografia digital and tagged , , . Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Curs de GPS, mapes digitals i programes.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: