Excursió taller de fotografia: “Intimitats de Montserrat”

Crònica de la 1a excursió: Dissabte 14 de setembre del 2013: postes de sol a les parets d’Agulles de Montserrat.

Primera estrena amb les càmeres, objectius, sensibilitat, llums i contrallums,…. Ja hem fet la primera excursió i vam atabalar en Pau amb un munt de preguntes. No el vam deixar descansar ni un moment.

Un itinerari que ens va permetre anar fotografiant les parets d’agulles a mida que abançava el sol. Amb dinar a la font de l’esllebissada on amb flaixos i lots vam fer fotos de la cova. Trípode, molta estona de obertura i un frontal que anava il·luminant les parts importants. Tot un exercici. Al final de l’excursió tot i esperar la posta de sol, no va ser possible. Els núvols abançaven i ens tapaen les parets d’agulles, a més de privar-nos dels últims raigs de sol.

Us poso una galeria amb una mostra de les fotos dels participants (Jordi Vergés, Joan Francesc Martínez Peiró, Mònica, Pau Quesada i Marc Lucas:


Monica 5 Joan Martinez 1 Joan Martinez 2 Joan Martinez 3 Joan Martinez 4 Joan Martinez 5 Joan Martinez 6 Jordi Verges 1 Jordi Verges 2 Jordi Verges 3 Jordi Verges 4 Jordi Verges 5 Les fulles Marc Lucas 2 Marc Lucas 3 Monica 1 Monica 2 Monica 3 Monica 4

Dissabte 14 de Setembre, 2013  –  TOT EL DIA

DESCRIPCIÓ:

La muntanya de Montserrat és coneguda arreu per les seves espectaculars formacions rocoses. Aquesta particular morfologia abrupta permet, tanmateix, de realitzar itineraris senzills que ens portaran fins el cor del massís, on podrem admirar totes les formacions que possibilita aquest peculiar rocam que és el conglomerat.

Les possibilitats fotogràfiques d’aquest massís tan fotogènic són excepcionals i nosaltres, en aquesta sortida, explorarem varis dels seus vessants: panoràmiques generals del relleu montserratí, detalls d’aquest relleu, els petits racons senzills i amagats, on la llum juga amb les pedres, i la variació dels tons que fan que a la posta de sol s’encengui tota la muntanya.

L’itinerari proposat recull aquests aspectes tot caminant per dues zones allunyades del Monestir i de la massificació del turisme: des de les solituds dels Frares Encantats fins el paradís d’escaladors que són les Agulles, tot passant per les impressionants parets de la vessant nord i acabant a les runes d’una ermita situada en un lloc privilegiat. És un recorregut excursionista relativament clàssic que nosaltres farem amb temps de sobra per aturar-nos en els llocs fotogràficament més interessants per disfrutar de la nostra passió: la fotografia i la muntanya.

CARACTERÍSTIQUES:

Lloc:           Parc Natural de la Muntanya de Montserrat (sectors de Frares Encantats i Agulles)
Data:        Dissabte, 14 de setembre 8h del matí fins al vespre o nit. Depenent de la llum i les fotos.

Preu:      35€
Places:      15
Nivell excursionista: mig (aprox. 300 m. de desnivell positiu i 4 h de caminada efectiva).

Equip fotogràfic recomanat

Aquesta és una sortida oberta a tot tipus de fotògrafs interessats en la fotografia de muntanya en general, sigui quin sigui el seu equip. Tanmateix, aconsellem de dur una càmera rèflex digital i un trípode. També hi podem afegir un filtre polaritzador, un gran angular per a les panoràmiques i un teleobjectiu per als detalls llunyans. És possible l’avistament de cabres salvatges i d’altre fauna. Tampoc sobrarà un macro per als petits detalls de la flora on un objectiu de focal mitjana per als petits racons. Encara que treballarem sobretot amb llum natural, un petit flaix també serà un bon complement.

Material auxiliar

Al tractar-se d’una sortida que té un cert vessant excursionista, no oblideu portar calçat i roba adequada (inclosa alguna peça d’abric pel vespre). Cal portar també beguda i menjar per a tot el dia en una petita motxilla. Finalment, no oblideu un lot o una frontal.

Observacions

Com que intentarem aprofitar (si el temps ens ho permet) fins a l’última llum del dia o, fins i tot, fer alguna fotografia nocturna, hem de calcular que el retorn a casa serà tard.

Més Informació i inscripcions: info@ ruralturistic.cat    /    679982163

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 27 Agost 2013, in Excursions fotogràfiques and tagged . Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Excursió taller de fotografia: “Intimitats de Montserrat”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: