Excursió fotogràfica al Montseny

“El cicle de les estacions”

Diumenge 24 de novembre del 2013

per Marc Lucas i Pau Quesada

   pqv-7756

Descripció general

A la tercera sortida d’aquests tallers fotogràfics arribem a la gran muntanya del Montseny, la més alta de tota la Serralada Prelitoral. Efectivament, el Montseny és l’espai natural més proper a la gran conurbació de Barcelona on ja podem gaudir, en certa manera, de l’alta muntanya. Muntanya famosa i majestuosa com poques, el Montseny ha estat protagonista de tot allò que pugui estar relacionat amb la muntanya: excursionisme, fotografia, literatura, pintura… Molts excursionistes han començat els seus passos pujant a aquestes serres i turons…

El Montseny és, doncs, una muntanya que dóna l’oportunitat de fer grans paisatges, però, a l’hora, els seus extensos boscos, sobretot fagedes, ens dónen la oportunitat també de disfrutar representant els conjunts i els detalls d’aquest mantell forestal, especialment destacable a la tardor, quan poc a poc els faigs van tornant-se grocs i van despullant-se de les seves fulles. En aquesta suau ascensió a la tercera cota del Montseny, el Matagalls, pel seu vessant nord, podrem observar a més com paulatinament va canviant el paisatge vegetal, des dels enzinars de la baixa muntanya fins als prats alpins dels cims.

pqv-7668   L’activitat fotogràfica es complementarà també amb totes aquelles característiques pròpies d’aquesta muntanya i la seva llarga història: fonts, pous de neu, oratoris, monòlits en remembrança d’antics personatges… Així doncs, combinarem una ascensió al Matagalls per un itinerari clàssic amb el plaer d’entretenir-nos a trobar i fotografiar tot allò que caracteritza el Montseny.

En aquesta sortida ens acompanyarà en Pau Quesada, fotògraf des de fa més de 25 anys i vinculat també des de sempre a la muntanya. Ha participat en nombroses publicacions, tant en llibres com a revistes (Pirineos, Muntanya, Desnivel, etc.) i que, a banda d’algunes exposicions, ha rebut el reconeixement de prestigiosos premis com el Montbarbat o el Memorial María Luisa. Podeu veure un petit exemple del seu treball a l’arxiu d’AGE (clicar aquí), que actualment està ampliant amb noves imatges.

pqv-7758 En aquesta sortida ens acompanyarà en Pau Quesada, fotògraf des de fa més de 25 anys i vinculat també des de sempre a la muntanya. Ha participat en nombroses publicacions, tant en llibres com a revistes (Pirineos, Muntanya, Desnivel, etc.) i que, a banda d’algunes exposicions, ha rebut el reconeixement de prestigiosos premis com el Montbarbat o el Memorial María Luisa. Podeu veure un petit exemple del seu treball a l’arxiu d’AGE (clicar aquí), que actualment està ampliant amb noves imatges.

Equip fotogràfic recomanat

Aquesta és una sortida oberta a tot tipus de fotògrafs interessats en la fotografia de muntanya en general, sigui quin sigui el seu equip i experiència. Tanmateix, aconsellem de dur una càmera rèflex digital i un trípode (amb el corresponent disparador). També hi podem afegir un filtre ultraviolat i un polaritzador, un gran angular per agafar millor els racons petits i un teleobjectiu curt o un macro pels detalls propers. Encara que treballarem sobretot amb llum natural, un petit flaix també serà un bon complement.

pqv-7641

Material auxiliar

Al tractar-se d’una sortida que té un considerable vessant excursionista, heu de portar calçat i roba adequada (pot fer força fred: no us oblideu d’agafar un gorro i uns guants). Cal portar també beguda i menjar per a tot el dia en una petita motxilla. Finalment, enrecordeu-vos de dur un lot o una frontal, els dies són curts en aquesta època!

Lloc: Parc Natural del Montseny

Preu: 25,- €  Cal estar federat o tenir una assegurança de muntanya

Nivell excursionista: mig (aprox. 500 m. de desnivell positiu i 4 h de caminada efectiva).

Places: 15

Inscripcions:, excursionsigps@hotmail.com

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 5 Novembre 2013, in Excursions fotogràfiques and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Molt bon curs de fotografia digital amb càmera reflex. Fins ara només utilitzava el mode automàtic, i amb aquest curs he adquirit els coneixements per poder fer les fotografies en model manual i controlar jo els paràmetres. Per mi el diafragma, la velocitat, la ISO, la sobreexposició o la subexposició eren conceptes desconeguts. És impressionant el que pots arribar a fer si controles aquests conceptes. M’ha donat unes noves expectatives en el camp de la fotografia espectaculars. Recomanable a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: