Excursió fotogràfica “L’hora dels prats: estanys i flora alpina”

Dissabte 24 de Maig, 2014

Taller de fotografia per Marc Lucas i Pau Quesada

pauqv-DSC_0085

 

Lloc: 

Pas de la Casa (Andorra).

 

pauqv-DSC_9774Itinerari:

Camí circular al voltant del Pic Negre d’Envalira, visitant els llacs de la zona fronterera Andorra-França-Espanya.

 

 

pauqv-DSC_9776Nivell excursionista: mitjà (aprox. 700 m. de desnivell en alta muntanya, tot i que l’itinerari no és gaire llarg, i 5 h de caminada efectiva; cal considerar que podem trobar neu en alguna part de l’itinerari).

Preu: 20 €

Inclou: Guia de muntanya acompanyant titulat, fotògraf professional, assegurança d’accidents (en cas de no disposar-ne per realitzar l’activitat)

El desplaçament s’intenta compartir cotxes entre els participants i repartir les despeses del cotxe entre els ocupants.

pauqv-DSC_0415Informació i inscripcions: excursionsigps@hotmail.com

Places: 15

 Hora i lloc de trobada: a concretar amb excursionsiGPS

   Descripció general

L’interès d’aquesta sortida és doble. Per una banda, farem la volta a un cim emblemàtic i que permet varis itineraris diferents de pujada, tots molt atraïents, aquesta volta la farem encadenant colls i llacs ben curiosos i poc visitats. Per altra banda, l’època de l’any ens permetrà disfrutar de l’exuberància de la flora alpina, que just acabats els rigors de l’hivern es comença a mostrar en tot el seu esplendor.

Tot començant a una de les poblacions més altes dels Pirineus, el Pas de la Casa, i lloc d’una abigarrada vida d’esquí, turisme i comerç, no trigarem a deixar enrere el seu tràfec i soroll per descobrir llocs silenciosos i amagats ben propers i d’una indubtable bellesa.

 

pauqv-DSC_0440Per al fotògraf que s’inicia

Ocasió ideal de practicar la presa d’imatges a la muntanya. Sovint, quan anem d’excursió, no tenim massa temps per deturar-nos en consideracions sobre quin diafragma fer servir o a quina velocitat hem de posar l’obturador… amb el que acabem fent servir el mode automàtic i confiant en la càmera per a treure les imatges que desitgem. Tanmateix, aquesta és una sortida i un itinerari pensats especialment per a deturar-nos amb la fotografia i per començar a comprendre com funciona el nostre equip i quines són les possibilitats que, si les sabem fer anar, ens pot oferir.

 

DSC_0573Per al fotògraf experimentat

Al mateix temps, el fotògraf experimentat podrà gaudir de la muntanya sentint-se guiat i sense haver de preocupar-se per l’itinerari, podrà dedicar-se de ple a treure-li tot el partit a aquest recorregut que podem considerar espectacular. Serà el moment de plantar el trípode, de fer servir el macro per fotografiar les entranyes d’una flor o d’un insecte que s’hi ha posat a sobre. De jugar amb els filtres i els paisatges dels llacs i l’alta muntanya.

 

El fotògraf

pauqv-DSC_0003En aquesta sortida ens acompanyarà en Pau Quesada, fotògraf des de fa més de 25 anys i vinculat també des de sempre a la muntanya. Ha participat en nombroses publicacions, tant en llibres com a revistes (Pirineos, Muntanya, Desnivel, etc.) i que, a banda d’algunes exposicions, ha rebut el reconeixement de prestigiosos premis com el Montbarbat o el Memorial María Luisa. Podeu veure un petit exemple del seu treball a l’arxiu d’AGE (clicar aquí), que actualment està ampliant amb noves imatges.

Equip fotogràfic recomanat

Aquesta és una sortida oberta a tot tipus de fotògrafs interessats en la fotografia de muntanya en general, sigui quin sigui el seu equip i experiència. Tanmateix, aconsellem de dur una càmera rèflex digital i un trípode (amb el corresponent disparador). També hi podem afegir un filtre ultraviolat i un polaritzador, un gran angular per agafar millor els racons petits i un teleobjectiu curt o un macro pels detalls propers. Encara que treballarem sobretot amb llum natural, un petit flaix també serà un bon complement. Finalment, no oblideu de dur una bateria i targes de recanvi.

Material de muntanya

Al tractar-se d’una sortida d’alta muntanya, cal anar preparat per a la calor però també pel fred, que pot sobrevenir si estem aturats a l’ombra, per exemple. S’ha de portar calçat i roba adequada, a més d’un bastó, ulleres de sol i gorro pel fred i pel sol, a més de protecció solar. No us deixeu els guants. Cal portar també beguda i menjar per a tot el dia en una petita motxilla.

pauqv-DSC_9781  Nota:

  Places: mínim 5 alumnes, màxim 15.  - Edat mínima 16 anys. Els menors 
de 18 anys  hauran de presentar permís patern amb fotocopia del DNI del tutor/a. 
La Direcció de l'excursió es reserva la possibilitat de variar el programa
 per causes de força major (condicions meteorològiques...), així com el 
dret d’excloure a qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de 
capacitat, no respectar les indicacions del guia i/o no tenir uns 
mínims d’educació i respecte envers la resta de companys, i el 
medi ambient, sense dret a cap devolució de inscripció.

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 12 Mai 2014, in Excursions fotogràfiques and tagged , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: