Excursió geològica i naturalística per la serra de Bellmunt diumenge 13 de desembre

Excursió per veure i trepitjar la historia de la geologia. Una excursió que ens permet veure miler d’anys, èpoques, períodes,….

DSC_0002

Itinerari.- Travessa d’unes 4 hores de duració des de Sant Pere de Torelló fins a Vidrà: Sant Pere de Torelló – La Redorta – Pedronet de Montserrat – Font Vidranesa – L’alzina Grossa – Bellmunt – Baga de Bellmunt – El Coll – Vidrà02A

Excursió pensada per a excursionsites i amants de la natura que volen aprendre de forme lúdica unes nocions sobre la geoloia del nostre païs.

Amb les explicacions del catedràtic de geologia i excursionista Josep Sobrino.

 

 A treure mostresQuè veurerm?
  1. a) Situació de l’itinerari des dels punts de vista geogràfic i morfoestructural.
  2. b) Conèixer les característiques geològiques de la Serra de Bellmunt: estratigrafia, tectònica i morfologia.
  3. c) Reconèixer les diferents comunitats vegetals que trobem en l’itinerari i identificar-ne les espècies més característiques.

Identificar les diferents unitats morfoestructurals de Catalunya que s’observen des del cim de Bellmunt.

DSC_0072

DSC_0009

Reconeixerem entre altres les roques característiques de les formacions geològiques Bellmunt, Gresos de Puigsacalm i Margues de Vic. Situarem cronològicament i ambientalment les formacions a partir de la seva disposició i composició, i del contingut en fòssils d’alguna d’elles.

 

Identificarem el primer accident tectònic del Prepirineu, l’anticlinal de Bellmunt, i el modelatge del relleu degut a la tectònica local i l’acció erosiva.

 

Identificarem i situarem l’alzinar de muntanya, la roureda, la fageda i el bosc de ribera de la Serra de Bellmunt, les seves principals espècies i l’evolució d’aquestes comunitats vegetals. També les relacionarem amb la litologia, el relleu, el clima, l’orientació i la disponibilitat d’aigua.

 

Reconeixerem i diferenciarem des del cim, si hi ha prou visibilitat, la majoria de les unitats morfoestructurals catalanes: Pirineu, Prepirineu, Depressió Central Catalana, serralades Prelitoral i Litoral, Depressió Prelitoral i Sistema Transversal.


Hora i lloc de sortida: 9h. a concretar amb els inscrits.

Inscripcions a : excursionsigps@hotmail.com

Preu: 10€. Inclou guia acompanyant de muntanya, asseguraça d’accidents en cas de no disposar-ne una d’adecuada a l’activitat, explicacions-curs.

Cal portar: aigua, esmorzar, dinar, calçat i roba adequat per caminar per la muntanya.   DSC_0021

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 1 Desembre 2015, in Excursions geològiques and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: