Excursió geològica a Montserrat diumenge 10 d’abril

Excursió per veure i trepitjar la historia de la geologia. Una excursió que ens permet veure miler d’anys, èpoques, períodes,….

Marc Lucas 3

L’objectiu general és conèixer aquest massís des del punt de vista geogràfic, geològic, botànic i paisatgístic. El podem dividir en objectius més concrets:

a) Situació del massís a Catalunya des del punt de vista geogràfic.

b) Coneixement les característiques geològiques del massís, les roques i la seva disposició, les formacions, l’origen del relleu i l’edat del conjunt.

c) Reconeixement de les diferents comunitats vegetals de l’itinerari, identificant les espècies més característiques de cada una d’elles i relacionant-les amb les roques, el relleu i el clima.

d) Identificació de les diferents unitats morfoestructurals catalanes que s’observen des dels punts més elevats de la sortida.

e) Observació del contacte per falla entre la Serralada Prelitoral i la Depressió Central Catalana.

Montserrat

ITINERARI –Trajecte d’anada i tornada, Aparcament de l’aeri, aeri de montserrat, monestir, camí de sant Miquel, Sant Miquel, pla de sant Miquel, camí de les ermites, pla de les Taràntules, camí nou de sant Jeroni, ermita de sant Jeroni, miranda de sant Jeroni, ermita de sant Jeroni, camí vell de sant Jeroni, pla dels escurçons, pla dels ocells, santa Anna, pas dels francesos, monestir.

10 quilòmetres i 500m desnivell positiu, unes 6h amb parades incloses El track de l’excursió

 

Excursió pMonica 2ensada per a excursionsites i amants de la natura que volen aprendre de forma lúdica unes nocions sobre la geoloia del nostre païs.

Amb les explicacions del catedràtic de geologia i excursionista Josep Sobrino.

Què veurerm?

Reconeixerem entre altres les roques característiques de la base del massís, pissarres paleozoiques, la cobertora secundària, la successió terciària montserratina i finalment els materials quaternaris. Situarem cronològica i ambientalment les formacions a partir de la seva disposició, la composició i el color, i del contingut en fòssils d’alguna d’elles.

Identificarem l’accident tectònic que separa el massís de la Serralada Prelitoral Catalana, la falla del Llobregat i el modelatge del relleu degut a les característiques dels materials, la tectònica local i l’acció erosiva de l’aigua.Foto montserrat wikiloc

Identificarem i situarem les comunitats vegetals més importants del massís, els alzinars litoral i de muntanya, les brolles i joncedes, la vegetació de roques i codines i la de ribera: les seves principals espècies i l’evolució de les mateixes. També les relacionarem amb la litologia, el relleu, el clima, l’orientació i la disponibilitat d’aigua.

Reconeixerem i diferenciarem des del cim, si hi ha prou visibilitat, les unitats morfoestructurals catalanes següents: Pirineu, Prepirineu, Depressió Central Catalana i les serralades Prelitoral i Litoral.

pqv-9613Inscripcions a : excursionsigps@hotmail.com

Preu: 10€. Inclou guia acompanyant de muntanya, asseguraça d’accidents en cas de no disposar-ne una d’adecuada a l’activitat, explicacions-curs.

El preu no inclou l’aeri de Montserrat (10€ anada i tornada)

Lloc de trobada: aparcament de l’aeri de Montserrat Es pot arribar amb FCG parada aeri de Montserrat.

 

Cal portar: aigua, esmorzar, dinar, calçat i roba adequada per caminar per la muntanya.

La foto dels participants:

foto grup Montserrat

 

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 4 Abril 2016, in Excursions geològiques, EXCURSIONS GUIADES and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: