Excursió geològica al Taga diumenge 29 de maig

DSC_0076

SORTIDA GEOLÒGICA I NATURALÍSTICA PER LA SERRA CAVALLERA I EL TAGA (RIPOLLÈS)

Excursió per veure i trepitjar la historia de la geologia. Una excursió que ens permet veure miler d’anys, èpoques, períodes,….

Conèixer els trets geològics de la Serra Cavallera i el Taga: roques, esdeveniments tectònics i formes d’erosió.

Veurem l’origen del carbó d’Ogassa, i reconèixer i situar les formacions carboníferes de les indústries cimenteres d’Ogassa, i reconèixer.

Reconèixer les diferents comunitats vegetals que trobem en l’itinerari i identificar-ne les espècies més característiques.

Identificar les diferents unitats morfoestructurals de Catalunya que s’observen des del cim del Taga.

 

Excursió pensada per a excursionsites i amants de la natura que volen aprendre de forma lúdica unes nocions sobre la geoloia del nostre país.

Amb les explicacions del catedràtic de geologia i excursionista Josep Sobrino.

Què veurerm?

 DSC_0096

Reconeixerem entre altres les roques característiques de les diferents formacions geològiques de la zona . Situarem cronològicament i ambientalment les formacions a partir de la seva disposició i composició, i del contingut en fòssils d’alguna d’elles.

Identificarem els accidents tectònics d’aquesta zona dels Pirineus, els encavalcaments i les falles, i el modelatge del relleu degut a l’acció erosiva.

Identificarem i situarem la riquesa i diversitat de les comunitats vegetals de la zona, els boscos caducifolis europeus, la roureda i la fageda, les pinedes de muntanya mitjana i les pròpies dels ambients subalpins i humits de muntanya, les seves principals espècies i la seva evolució. Les relacionarem amb les roques, el relleu, el clima, l’orientació i la disponibilitat d’aigua.

Reconeixerem i diferenciarem des del cim del Taga si hi ha prou visibilitat, les unitats morfoestructurals catalanes: Pirineu, Prepirineu, Depressió Central Catalana, serralades Prelitoral i Litoral, Depressió Prelitoral i Sistema Transversal.

Itinerari.– Sortida en cotxe pel terme d’Ogassa, amb parades a Toralles, Can Benet i la Plaça Dolça. Posteriorment, itinerari a peu des de Sant Martí d’Ogassa, passant per la Font de Freixe, els Abeuradors i la Portella d’Ogassa per arribar al cim del Taga. Retorn pel mateix camí.  Uns 6 a 8km i uns 650m de desnivell de pujada i 650 de baixada.

Inscripcions a : excursionsigps@hotmail.com

Preu: 10DSC_0091DSC_0125€. Inclou guia acompanyant de muntanya, asseguraça d’accidents en cas de no disposar-ne una d’adecuada a l’activitat, explicacions-curs.

Cal portar: aigua, esmorzar, dinar, calçat i roba adequat per caminar per la muntanya.

Ens trobarem a l’estació de RENFE de Vic o de Ripoll. Es podrà compartir cotxes.

About ExcursionsiGPS

Rutes guiades per Osona, Montseny i Pirineus. Excursions a mida per qualsevol indret de Catalunya. Cursos de GPS i mapes digitals. Cursos d'orientació. Curs d'excursionisme de mitja i alta muntanya. Excursions fotogràfiques. Programes CompeGPS land, Vissir, aplicacions GPS per a mòbil i wikiloc.

Posted on 22 Abril 2016, in Excursions geològiques, EXCURSIONS GUIADES and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: